Градска средношколска лига

Градска средношколска лига

   Градска средношколска лига

Уцесници :
Ј Б Т
Ѓорги Димитров
Владо Тасевски ПТТ
Лазар Танев
НОВА
Браќа Миладиновци Ветерина
Никола Карев

-Екипно во 3 кола
Секое училиште има екипа од по 2 до 4 машки и 2 до 4 женски натпреварувачи.

-Првото коло беше одиграно на 09.04.2019 година

За прв пат во Македонскиот бадминтон, се воспостави Средносколска лига.
Пријавените уцесници-средни сколи, во месец Декември 2018, присуствуваа на семинар за обука на тренери, организиран од страна на БФМ, во рамките на семинарот им бесе доделена опрема, и како резултат на тоа, во своите средини отпочнаа со практикување на бадминтонот. 
Крајната цел е реализирана, со тоа што оваа нова лига инволвира уценици од сите споменати училишта, а во иднина интенцијата е зголемуванје на учесниците и омасовување на бадминтонот како спорт.

Posted in Вести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *