Bulgarian Badminton Junior International Championship 2019

Bulgarian Badminton Junior International Championship 2019

Во период од 09-11.08.2019 година во рамките на календарот на Светската Федерација настапивме на овој престижен интернационален турнир со македонските претставници Иван Пејоски и Леонид Стојановски.

Во текот на турнирот играчот Леонид Стојановски изирга успешно во квалификациите за влез во главната шема кој во борба за влез играше против Данска, а Иван Стојановски се бореше против Турција во категорија сингл ( single ). Во двојната категорија дабл ( double ) македонските играчи ја совладаа двојката од Ирска и истите се пласираа меѓу 16 најдобри машки двојки земајќи го 9тото место.

Posted in Вести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *