Календар

Календар за државно првенство во бадминтон 2019/2020

Управниот Одбор на БФМ на својата седница одржана на 12.10.2019 година го усогласи и донесе календарот за натпреварувачката 2019/2020 сезона. Првенството ке се одржи во 6 кола, во категории У-9, У-11, У-13, У-15, У-17, У-19, Сениори и Ветерани-рекреативци и во дисциплини МС,ЖС,МД,ЖД и Микс.

Исто така донесена е одлука Натпреварувачката комисија да ја води Игор Миноски, а Судиската комисија која воедно ке има задача да обезбеди линиски и главни судии, во текот на првенството да организира неколку семинари преку кои ке се остручат нови судии-да ја води Марјан Стојановски. 

Во продолжение е календарот за натпреварувачката 2019/2020 година:

  • 1 коло – 03.11.2019
  • 2 коло – 16.11.2019
  • 3 коло – 21.12.2019
  • 4 коло – 29.02.2020
  • 5 коло – 28.03.2020
  • 6 коло – 25.04.2020
Posted in Вести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *