БАДМИНТОН ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА

оБИДИ СЕ И ТИ!

БАЛАНС НА ТЕЛОТО

ЗДРАВ ЖИВОТ

БРЗИНА

ДРУЖБА

Play Video

Зошто Бадминтон?

Бадминтон – најбрзиот рекетен спорт во светот. Ракетката може да го напушти рекетот со брзина поголема од 421 километар на час.

Бадминтон е спорт кој се игра помеѓу двајца играчи (парови). Играчите завземаат позиции на различни страни од теренот, кој е оделен со мрежа. За разлика од останатите рекетни спортови, во бадминтонот не се користи топче, туку пердувесто проектилче познато како перо.

Надмини ги своите лимити

Најголемата брзина на перцето при смеч досега е измерена во 2013 година и инесува 493 км/час (од страна на машки играч) што го прави бадминтонот најбрз рекетен спорт во светот.

photo-1564226803380-91139fdcb4d0.jpg
photo-1595220427358-8cf2ce3d7f89.jpg
badminton_serve_4312df4786fa4192b912cecf76c1c58f.jpg
viber_image_2021-02-04_20-51-17.jpg
viber_image_2021-02-04_20-52-54.jpg
viber_image_2019-10-08_12-31-09-2-1024x768-1.jpg

Започни Веднаш!

Закуп на
терен 1 час
(за рекреативци)

300 ден.

Месечна
чланарина
(за клуб)

1000 ден.

Годишна
Чланарина
(за клуб)

8000 ден.

Соработници